اهله ماه

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
MOONEARTH.GIF

مدار ماه[ویرایش]

مدار ماه به دور زمین به طور متوسط 384401 کیلومتر است.مدار ماه به صورت واضحی بیضوی است، به طوری که فاصله اش به اندازه 6 درصد می‌تواند تغییر کند. از دید نقطه ای دور از قطب شمال زمین، ماه در جهت پادساعتگرد با دوره تناوب 27/321661 شبانه روز دور می زند.این دوره تناوب نجومی نامیده می شود و مربوط به ستارگان است. ماه در مدت 27/321661 شبانه روز یکبار اسمان را به صورت دایروی طی می کند و به جای قبلی اش در میان ستارگان بازمی گردد. ما این حرکت کلی ماه را در اسمان شب به طرف شرق می بینیم. ماه حدود °13 در یک شبانه روز یا حدود قطر دایره اش که 5/0 درجه است در یک ساعت به سمت شرق حرکت می کند.

در این حرکت ، ماه نزدیک دایره البروج می ایستد و مدار ان با صفحه مداری زمین زاویه "43 '8 °5 می سازد، به طوری که مسیر ان تحت همین زاویه به سمت دایره البروج متمایل شده است.ماه هرگز نمی‌تواند بیشتر از "43 '8 °5 در شمال یا جنوب دایره البروج فاصله بگیرد.

اگر به مدت چند شب به ماه نگاه کنیم اهله‌ی ماه -گردش اشکال روشن آن- را مشاهده خواهیم کرد. ماه با انعکاس نرو خورشید می درخشد. و وقتی که به دور زمین می گردد ما قسمت های مختلفی از طرفی که توسط نور خورشید روشن شده است را می ینیم. به این ترتیب ، شکل ماه نیز تغییر می کند. (شکل ها). وقتی که ماه به دور زمین می گردد به سمت یک گردش اهله ای پیش میرود. <ref name="multiple1">اساس ستاره‎شناسی، جلد 1 / نوشته مایکل ا.سیذز / ترجمه محمدتقی عدالتی / انتشارات دانشگاه امام رضا </ref>


منبع[ویرایش]

<references />