قرار گرفتن ماهواره ها در مدار: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
جز (جایگزینی متن - 'میکند' به 'می‌کند')
 
(۵ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
برای این که [[ماهواره]] ای به جرم m را در مداری بیضی یا [[نیم قطر بزرگ]] a قرار دهیم نیازمند مقداری انرژی هستیم تا این کار را انجام دهیم. برای این منظور از پایتگی انرژی مکانیکی استفاده میکنیم.
+
برای این که [[ماهواره]] ای به جرم m را در مداری بیضی با [[نیم قطر بزرگ]] a قرار دهیم نیازمند مقداری انرژی هستیم تا این کار را انجام دهیم. برای این منظور از پایستگی انرژی مکانیکی استفاده میکنیم.
 
 
می دانیم که انرژی کل مدار برابر است با مجموع انرژی جنبشی و انرژی پتانسیل گرانشی ماهواره؛ پس:
 
  
 +
می دانیم که انرژی کل مدار برابر است با مجموع انرژی جنبشی و انرژی پتانسیل گرانشی ماهواره . همچنین چون در لحظه تزریق فاصله ماهواره تغییر نمی‌کند پس انرژی پتانسیل نیز تغییر نمی‌کند و فقط انرژی جنبشی تغییر می کند. مقدار تغییر در انرژی مکانیکی که طبق توضیحات با تغییر در انرژی
 +
جنبشی برابر است ، عبارت است از:
  
  
سطر ۱۷: سطر ۱۷:
  
 
[[پرونده:Gif.lFSatex (1).gif|چپ|]]
 
[[پرونده:Gif.lFSatex (1).gif|چپ|]]
 +
 +
  
  
سطر ۳۴: سطر ۳۶:
  
 
کتاب مکانیک تحلیلی
 
کتاب مکانیک تحلیلی
 +
 +
 +
[[رده:مکانیک سماوی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ مارس ۲۰۱۳، ساعت ۱۱:۱۶

برای این که ماهواره ای به جرم m را در مداری بیضی با نیم قطر بزرگ a قرار دهیم نیازمند مقداری انرژی هستیم تا این کار را انجام دهیم. برای این منظور از پایستگی انرژی مکانیکی استفاده میکنیم.

می دانیم که انرژی کل مدار برابر است با مجموع انرژی جنبشی و انرژی پتانسیل گرانشی ماهواره . همچنین چون در لحظه تزریق فاصله ماهواره تغییر نمی‌کند پس انرژی پتانسیل نیز تغییر نمی‌کند و فقط انرژی جنبشی تغییر می کند. مقدار تغییر در انرژی مکانیکی که طبق توضیحات با تغییر در انرژی جنبشی برابر است ، عبارت است از:


Gif.latex.gifD.gif



GDif.latex.gif



Gif.lFSatex (1).gif








منابع[ویرایش]

کتاب الفبای المپیاد نجوم و اختر فیزیک

کتاب مکانیک تحلیلی