در حال ویرایش مثلث کروی

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
مثلث کروی رویه ی سه ضلعی روی یک کره است که ضلعهای آن کمان هایی از دایره های عظیمه اند. این مثلث از سه زاویه تشکیل می شود که معمولا با حروف بزرگ انگلیسی نمایش داده می شوند. مثال :A و B و C و دارای سه ضلع است که هرکدام کمانهایی از دوایر عظیمه هستند که معمولا با حروف کوچک انگلیسی نمایش داده می شوند. مثلا: a و b و c مثلث کروی دارای خواصی متفاوت با مثلث مسطح است. از جمله:
+
<span style="font-size:larger">'''مثلث كروي رويه ي سه ضلعي روي يك كره است كه ضلعهاي آن كمان هايي از دايره هاي عظيمه اند.اين مثلث از سه زاويه تشکيل مي شود که معمولا با حروف بزرگ انگليسي نمايش داده مي شوند . مثال&nbsp;:A و B و C و داراي سه ضلع است که هرکدام كمانهايي از دواير عظيمه هستند که معمولا با حروف کوچک انگليسي نمايش داده مي شوندمثلا: a و b و c مثلث کروي داراي خواصي متفاوت با مثلث مسطح است. از جمله:'''</span>
  
مجموع سه زاویه یک مثلث کروی از 180 درجه بیشتر و از 270 درجه کمتر است.
+
**<span style="font-size:larger">'''مجموع سه زاويه يک مثلث کروي از 180 درجه بيشتر و از 270 درجه کمتر است.'''</span>
 +
**<span style="font-size:larger">'''اگر مجموع دو ضلع يک مثلث کروي برابر 180 درجه باشد، مجموع زواياي روبروي آنها نيز برابر 180درجه خواهد بود.'''</span>
  
اگر مجموع دو ضلع یک مثلث کروی برابر 180 درجه باشد، مجموع زوایای روبروی آنها نیز برابر 180درجه خواهد بود.
+
<span style="font-size:larger">'''يکي از موارد مهم استفاده از مثلثات کروي، مبحث تعيين قبله است. با فرض کروي بودن کره زمين ، با توجه به اصلي که در مثلثات کروي براي تعيين نزديکترين فاصله روي کره ذکر کرديم، براي تعيين قبله هر نقطه از کره زمين بايد دايره عظيمه اي که از آن نقطه و مسجد الحرام مي گذرد، بيابيم و با تعيين زاويه انحراف دايره عظيمه از نصف النهار شهر مورد نظر، زاويه انحراف قبله آن مکان را نسبت به شمال و جنوب جغرافيايي پيدا کنيم. با استفاده از اين روش جهت قبله صحيح هر نقطه به دست مي آيد.'''</span>
  
[[پرونده:SPHERICAL TRIGONOMETRY1.png|چپ|قاب]]
+
[[Category:نجوم كروي|نجوم_كروي]]
 
 
روابط موجود بین اجزای یک مثلث کروی عبارتند از:
 
 
 
[[پرونده:SPHERICAL-formul.jpg|چپ|قاب]]
 
 
 
 
 
یکی از موارد مهم استفاده از مثلثات کروی، مبحث تعیین قبله است. با فرض کروی بودن کره [[زمین]]، با توجه به اصلی که در مثلثات کروی برای تعیین نزدیکترین فاصله روی کره ذکر کردیم، برای تعیین قبله هر نقطه از کره زمین باید دایره عظیمه ای که از آن نقطه و مسجد الحرام می گذرد، بیابیم و با تعیین زاویه انحراف دایره عظیمه از نصف النهار شهر مورد نظر، زاویه انحراف قبله آن مکان را نسبت به شمال و جنوب جغرافیایی پیدا کنیم. با استفاده از این روش جهت قبله صحیح هر نقطه به دست می آید.
 
 
 
[[رده:نجوم کروی ]]
 

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)