وویجر 1: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
وویجر 1 یک کاوشگر فضایی 722 کیلوگرمی است که در 5 سپتامبر 1977 توسّط ناسا پرتاب شد تا خارج [[منظومه شمسی]] و [[محیط میان ستاره ای]] را مطالعه کند. این فضاپیما به مدّت بیش از 35 سال همواره دستورات را دریافت نموده و به اطلاعات را به شبکه فضای دوردست در زمین میفرستد. در فاصله ی 124/67  [[واحد نجومی]] زمین (در تاریخ 29 جون 2013) وویجر 1 دوردست ترین سازه ی انسانی است و در حال حاضر در حال سفر در مناطقی است که ناشناخته بوده اند و همچنان مشخّص نیست آیا این کاوشگر در محیط میان ستاره ای است یا در ناحیه ای درون منظومه شمسی است. به عنوان بخشی از پروژه ی وویجر، همانند وویجر 2 این فضاپیما نیز در ماموریّتی گسترده وظیفه مطالعه مرز های منظومه شمسی، [[کمربند کوییپر]] و هلیوسفر، و محیط میان ستاره ای را دارد. ماموریّت اصلی این فضاپیما در 20 نوامبر 1980 پس از مطالعه [[مشتری]] و  [[زحل]] به اتمام رسید. وویجر 1 اوّلین کاوشگری است که توانست تصاویری با جزئیات بالا از دو سیّاره بزرگ منظومه شمسی و قمر هایشان تهیّه کند.
+
وویجر 1 یک کاوشگر فضایی 722 کیلوگرمی است که در 5 سپتامبر 1977 توسّط ناسا پرتاب شد تا خارج [[منظومه شمسی]] و محیط میان ستاره ای را مطالعه کند. این فضاپیما به مدّت بیش از 35 سال همواره دستورات را دریافت نموده و به اطلاعات را به شبکه فضای دوردست در زمین میفرستد. در فاصله ی 124/67  [[واحد نجومی]] زمین (در تاریخ 29 جون 2013) وویجر 1 دوردست ترین سازه ی انسانی است و در حال حاضر در حال سفر در مناطقی است که ناشناخته بوده اند و همچنان مشخّص نیست آیا این کاوشگر در محیط میان ستاره ای است یا در ناحیه ای درون منظومه شمسی است. به عنوان بخشی از پروژه ی وویجر، همانند وویجر 2 این فضاپیما نیز در ماموریّتی گسترده وظیفه مطالعه مرز های منظومه شمسی، [[کمربند کوییپر]] و هلیوسفر، و محیط میان ستاره ای را دارد. ماموریّت اصلی این فضاپیما در 20 نوامبر 1980 پس از مطالعه [[مشتری]] و  [[زحل]] به اتمام رسید. وویجر 1 اوّلین کاوشگری است که توانست تصاویری با جزئیات بالا از دو سیّاره بزرگ منظومه شمسی و قمر هایشان تهیّه کند.
  
 
== منابع ==
 
== منابع ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ ژوئیهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۹:۰۳

وویجر 1 یک کاوشگر فضایی 722 کیلوگرمی است که در 5 سپتامبر 1977 توسّط ناسا پرتاب شد تا خارج منظومه شمسی و محیط میان ستاره ای را مطالعه کند. این فضاپیما به مدّت بیش از 35 سال همواره دستورات را دریافت نموده و به اطلاعات را به شبکه فضای دوردست در زمین میفرستد. در فاصله ی 124/67 واحد نجومی زمین (در تاریخ 29 جون 2013) وویجر 1 دوردست ترین سازه ی انسانی است و در حال حاضر در حال سفر در مناطقی است که ناشناخته بوده اند و همچنان مشخّص نیست آیا این کاوشگر در محیط میان ستاره ای است یا در ناحیه ای درون منظومه شمسی است. به عنوان بخشی از پروژه ی وویجر، همانند وویجر 2 این فضاپیما نیز در ماموریّتی گسترده وظیفه مطالعه مرز های منظومه شمسی، کمربند کوییپر و هلیوسفر، و محیط میان ستاره ای را دارد. ماموریّت اصلی این فضاپیما در 20 نوامبر 1980 پس از مطالعه مشتری و زحل به اتمام رسید. وویجر 1 اوّلین کاوشگری است که توانست تصاویری با جزئیات بالا از دو سیّاره بزرگ منظومه شمسی و قمر هایشان تهیّه کند.

منابع[ویرایش]

ویکی پدیای انگلیسی