رده:صور فلکی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
(مفهوم صورت فلکی در ستاره‌شناسی نوین)
 
(۸ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
==صورت فلکی==
 
==صورت فلکی==
  
مردمان باستان تصور مي كردند كه مي توانند خطوط اصلي چهره ها را در ستارگان آسمان شب پيدا كنند. اين چهره ها معمولا شكل هايي از قهرمانان، اساطير و خدايان افسانه اي،مخلوقات گوناگون و اجرامي بودند كه به نظر آنها اثرگذار بر روي زمين اند. اين، مفهوم عاميانه صورت قلكي است.  
+
مردمان باستان تصور می کردند که می‌توانند خطوط اصلی چهره ها را در ستارگان آسمان شب پیدا کنند. این چهره ها معمولا شکل هایی از قهرمانان، اساطیر و خدایان افسانه ای،مخلوقات گوناگون و اجرامی بودند که به نظر آنها اثرگذار بر روی [[زمین]] اند. این، مفهوم عامیانه صورت فلکی است.
  
==مفهوم صورت فلكي در ستاره شناسي نوين==
+
==مفهوم صورت فلکی در ستاره‌شناسی نوین==
  
اما در ستاره شناسي نوين، لغت صورت قلكي به بخشي از آسمان اطلاق مي شود كه در مرحله اول اشكالي را تداعي مي كند كه هزارها سال پيش براي اولين بار مورد توجه انسان هاي باستاني قرار گرفته است.
+
اما در ستاره‌شناسی نوین، لغت صورت فلکی به بخشی از آسمان اطلاق می شود که در مرحله اول اشکالی را تداعی می کند که هزارها سال پیش برای اولین بار مورد توجه انسان های باستانی قرار گرفته است.
  
اين مناطق بر روي [[كره سماوی]] مانند استان ها يا كشورهاي مختلف بر روي نقشه هاي زميني مي باشند. در حال حاضر هر نقطه اي از آسمان بالاي سر ما، حتما متعلق به يك صورت فلكي است. حد فاصل بين صورت هاي فلكي در قالب خط مستقيم بوده ولي شكل ها مي توانند كاملا غير متقارن و غير هندسي باشد. هر صورت فلكي تعدادي از ستارگان آسمان را درون محدوده خود جاي مي دهد.
+
این مناطق بر روی [[کره سماوی]] مانند استان ها یا کشورهای مختلف بر روی نقشه های زمینی می باشند. در حال حاضر هر نقطه ای از آسمان بالای سر ما، حتما متعلق به یک صورت فلکی است. حد فاصل بین صورت های فلکی در قالب خط مستقیم بوده ولی شکل ها می‌توانند کاملا غیر متقارن و غیر هندسی باشد. هر صورت فلکی تعدادی از ستارگان آسمان را درون محدوده خود جای می دهد.
  
درك مفهوم صورت فلكي براي ايجاد راحتي و تسهيل در شناخت اجرام و پيدا كردن بخش خاصي از آسمان است.از ديد ما، مي توان تصور كرد كه تمام ستارگان درون محدوده يك صورت فلكي از نظر فيزيكي با هم در ارتباط هستند. از آنجا كه با چشم غير مسلح نمي توان عمق فضا را تشخيص داد، لذا انسان همه ستارگان را در يك صفحه و ظاهرا در يك فاصله و بسيار نزديك به هم مي بينند. در حقيقت هر ستاره اي مي تواند در فاصله زيادي نسبت به ديگري قرار گيرد كه اين جدايي تا حد صدها و حتي هزارها [[سال نوری]] هم مي رسد.
+
درک مفهوم صورت فلکی برای ایجاد راحتی و تسهیل در شناخت اجرام و پیدا کردن بخش خاصی از آسمان است.از دید ما، می‌توان تصور کرد که تمام ستارگان درون محدوده یک صورت فلکی از نظر فیزیکی با هم در ارتباط هستند. از آنجا که با چشم غیر مسلح نمی‌توان عمق فضا را تشخیص داد، لذا انسان همه ستارگان را در یک صفحه و ظاهرا در یک فاصله و بسیار نزدیک به هم می بینند. در حقیقت هر [[ستاره]] ای می‌تواند در فاصله زیادی نسبت به دیگری قرار گیرد که این جدایی تا حد صدها و حتی هزارها [[سال نوری]] هم می رسد.
  
 
[[رده:نجوم رصدی]]
 
[[رده:نجوم رصدی]]
سطر ۱۵: سطر ۱۵:
 
==منبع==
 
==منبع==
  
كتاب صورت هاي فلكي ترجمه مهندس احمد دالكي
+
کتاب صورت های فلکی ترجمه مهندس احمد دالکی

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ ژانویهٔ ۲۰۱۸، ساعت ۱۵:۵۸

صورت فلکی[ویرایش]

مردمان باستان تصور می کردند که می‌توانند خطوط اصلی چهره ها را در ستارگان آسمان شب پیدا کنند. این چهره ها معمولا شکل هایی از قهرمانان، اساطیر و خدایان افسانه ای،مخلوقات گوناگون و اجرامی بودند که به نظر آنها اثرگذار بر روی زمین اند. این، مفهوم عامیانه صورت فلکی است.

مفهوم صورت فلکی در ستاره‌شناسی نوین[ویرایش]

اما در ستاره‌شناسی نوین، لغت صورت فلکی به بخشی از آسمان اطلاق می شود که در مرحله اول اشکالی را تداعی می کند که هزارها سال پیش برای اولین بار مورد توجه انسان های باستانی قرار گرفته است.

این مناطق بر روی کره سماوی مانند استان ها یا کشورهای مختلف بر روی نقشه های زمینی می باشند. در حال حاضر هر نقطه ای از آسمان بالای سر ما، حتما متعلق به یک صورت فلکی است. حد فاصل بین صورت های فلکی در قالب خط مستقیم بوده ولی شکل ها می‌توانند کاملا غیر متقارن و غیر هندسی باشد. هر صورت فلکی تعدادی از ستارگان آسمان را درون محدوده خود جای می دهد.

درک مفهوم صورت فلکی برای ایجاد راحتی و تسهیل در شناخت اجرام و پیدا کردن بخش خاصی از آسمان است.از دید ما، می‌توان تصور کرد که تمام ستارگان درون محدوده یک صورت فلکی از نظر فیزیکی با هم در ارتباط هستند. از آنجا که با چشم غیر مسلح نمی‌توان عمق فضا را تشخیص داد، لذا انسان همه ستارگان را در یک صفحه و ظاهرا در یک فاصله و بسیار نزدیک به هم می بینند. در حقیقت هر ستاره ای می‌تواند در فاصله زیادی نسبت به دیگری قرار گیرد که این جدایی تا حد صدها و حتی هزارها سال نوری هم می رسد.

منبع[ویرایش]

کتاب صورت های فلکی ترجمه مهندس احمد دالکی

صفحه‌های ردهٔ «صور فلکی»

این ۶۰ صفحه در این رده قرار دارند؛ این رده در کل حاوی ۶۰ صفحه است.

ص